L Evi

EN

ALTA tarafından genişletilen ve yenilenen L Evi (L House), Fransa'da, Dinard'ın merkezinde, yarı müstakil ve bahçeli müstakil taş evlerden oluşan yerleşim bölgesinde yer alıyor. Evin tarihi karakterini korumak ve geliştirmek için mevcut niteliksiz tek katlı ek binalar yıkıldı ve tüm ev taş bahçe duvarlarıyla birlikte tamamen yenilendi.

Bir çıkmaz sokakta yer alan iki katlı konut, doğuda ortak bir sınır çizgisi ile hizalanıyor. Batıda ise bir geçit evin girişine ve arsanın alt tarafındaki bahçeye erişim sağlıyor. Kullanıcının bahçeye bakan açık alan isteğine yanıt olarak, çevredeki kentsel bağlamı yansıtan bir uzantı oluşturuldu.

Yeni tek katlı eklenti, kısmen evin kuzey tarafındaki yıkılmış hacimlerin çizgisini takip ediyor ve mülk sınırına kadar uzanıyor. Çatısı ve cepheleri doğal arduvaz kaplı basit bir dikdörtgen hacimden oluşan eklenti, binanın doğu sınırındaki açısal konumuyla, batıda binanın öğleden sonra güneş ışığından faydalanmasını sağlayan geniş bir bahçe alanı yaratıyor. Üç büyük kemerli pencere geniş bir bahçe manzarasına açılıyor.

Özgün yapıya gösterilen uyum sayesinde binanın benzersizliği ortaya çıkarılıyor ve içinde bulunduğu kentsel dokuyla sorunsuz bir şekilde harmanlanması sağlanıyor.

Etiketler:

İlgili İçerikler: