Makan
Locus tarafından tasarlanan yeni Asya restoranı Mexico City'de yer alıyor. Restoranın şefleri Maryann Yong ve Mario Malváez, bu projeye Singapur'da davet anlamına gelen "Makan" adını verdiler.
%50'si geri dönüştürülmüş malzemelerden oluşan projenin gerçekleştirilmesinde çevresel sorumluluk ön planda tutuldu. Konsept aşamasından itibaren sürdürülebilir malzemelerin seçilmesine, özellikle de iç tasarımın büyük bölümünde yerel beyaz meşe ağacının kullanılmasına öncelik verildi. Bu seçim sadece mekanın doğal atmosferini vurgulamakla kalmıyor, aynı zamanda doğal kaynakların uygun şekilde yönetilmesini sağlıyor, çevrenin korunmasını teşvik ediyor ve yerel endüstriyi sürdürülebilir bir şekilde destekliyor.
Gün boyunca doğal ışık kullanımını ve doğal havalandırmayı en üst düzeye çıkarmak için stratejiler kurgulandı. Böylece klima sistemlerine olan bağımlılık azaltıldı ve enerji tüketimi en aza indirildi. Bu önlemler sayesinde çevrenin korunmasına katkıda bulunmakla birlikte, bina sakinleri için sağlıklı ve konforlu bir iç ortam sağlanıyor.
Kontrast yaratmak için bazı mobilya detaylarına kömürleşmiş ahşap entegre edildi. Görsel açıdan farklılık katan bu teknikle aynı zamanda dayanıklılık ve direnç elde ediliyor.