Sonsuz Köprü

Danimarkalı mimarlık stüdyosu Gjøde & Povlsgaard, uluslararası 2015 Sculpture by the Sea Bienali’nde “Sonsuz Köprü” adlı bir yerleştirme tasarladı. 60 metre çapındaki iskele, kıyıdan başlayarak denize doğru uzanıyor ve bir tam daire çizerek başladığı noktada sonlanıyor.

fotoğraflar: billeder

Sculpture by the Sea Bienali, su kenarına yerleştirilen bir dizi heykel ve tasarımdan oluşuyor. 1997 yılından bu yana her yıl düzenlenen bienalde bu yıl yer alan Sonsuz Köprü heykeli, tarihi bir bölgede konumlanıyor. Karadan başlayan ve denize dökülen bir derenin ağzına yerleştirilen “heykel”, bulunduğu arazinin tarihine atıfta bulunarak geçmiş ve geleceği bağlayan bir rol de üstleniyor. Mimari stüdyo kurucusu Niels Povlsgaard, köprünün kumsalın hemen üstünde bulunan tarihi Varna Pavyonu’nu yeniden ön plana çıkardığını belirtiyor ve sözlerine şöyle devam ediyor: “Sonsuz Köprü, tarihi bağlantıları yeniden inşa ediyor ve kentle peyzaj arasındaki ilişkiye dair yeni bir perspektif sunuyor.”

Etiketler: