Sürdürülebilir Cepheler
Mitsubishi Plastics'in yüksek teknolojisiyle ürettiği özel mineral dolgulu zor alevlenici ALPOLIC alüminyum kompozit levhalar yıllardır dünyada ve Türkiye'de yapıların çağdaş yüzü olmayı sürdürüyor. ALPOLIC/fr'dan sonra özel mineral dolgulu yapısıyla yüksek yangın dayanımı sağlayan, zor yanıcı ALPOLIC A2 paneller, Exova Warringtonfire Center'da gerçekleştirilen testlerde EN-13501-1:2007 standardında A2, s1-do sınıfında yer alıyor. Gelişmiş kaplama teknolojisiyle pürüzsüz bir yüzey sağlayan ürün, sertlik ve sağlamlık ile esneklik ve işlenebilirlik avantajını bir arada sunarak özgün tasarımlara imkan veriyor.
ALPOLIC A2, istenen renk ve dokuyu projeye özel olarak eşleştirerek, esneklik ve perfore gerektiren farklı detayları ustalıkla işleyerek yapının yüzü olan cepheye dinamizm katıyor. Endüstriyel boyama konusunda öncü LUMIFLON'un florokarbon boya teknolojisi sayesinde tüm ALPOLIC serileri renk ve parlaklığını 20 yıla kadar koruyan cepheler vadediyor.
ALPOLIC panellerin zengin kartelasında bulunan solid, metalik, simli ve prizmatik serileriyle Naturart serilerindeki taş, ahşap, metal ve soyut serileri de A2 sınıfı yangın yalıtımına sahip olarak üretiliyor. Levhalar, Türkiye'de pek çok özel yapının cephesini sarıyor. Çağdaş mimarlık ürünü otel, rezidans, havalimanı, alışveriş merkezi, hastane ve yurt gibi yoğun insan sirkülasyonu olan yapılarda ilk tercihlerden olan ALPOLIC A2, diğer tüm ALPOLIC ürün gruplarında bulunan standart özellikleri taşıyor.
ALPOLIC A2, LEED Platin sertifikasına sahip, Ali Osman Öztürk / A Tasarım tarafından tasarlanan Rönesans Biz Küçükyalı projesinin de tercihi oldu. Üç bloktan oluşan Küçükyalı'nın yeni ofis kompleksinde toplam 24.000 m2 alanda ALPOLIC A2'nin Prismatic Gray (G-80) ve Pebble Gray Metallic (G-75) panelleri kullanıldı. Projenin cephe uygulaması Altes Alüminyum tarafından gerçekleştirildi. ALPOLIC panellerin üretim süreci, sürdürülebilirlik kriterlerine göre tasarlanan yapılara uygunluk gösteriyor; kullanılan hammadde ve enerji, piyasadaki pek çok panel markasına oranla en aza indirilmiş. İçeriğindeki geri dönüştürülmüş madde ve bitmiş ürünün geri dönüşebilme oranı daha yüksek olduğundan çevresel etkisi daha düşük. Daha az alüminyum tüketerek üstün cephe yalıtımı sağlayan ALPOLIC A2, ayrıca ilerleyen yıllarda bakım giderlerini minimuma indiriyor.
İlgili İçerikler:
-
Çuhadaroğlu’ndan Ziraat Bankası’na Özgü Tasarımlar
-
Yapay Zekanın "Gördüğü" Cephe
Yapay zekanın, yani akıllı davranışın otomasyonu ile ilgili çalışmaların, son süreçte çokça kendini güncelleyerek, üretkenlikleri ile gündem belirlediği bir dönemdeyiz. ChatGPT, DALL-E, LaMDA, Midjourney gibi modellerin...
-
Saray Alüminyum Sektör Temsilcileri ile Bir Araya Geldi
-
Cephede Kontrolsüz bir Öğe: Perde
Konutların hem iç mekan düzenlemeleri hem de kent silüetindeki görünümlerinde belirleyici olan perdelerin cephe tasarımdaki yeri ne?
-
Baumit Avrupanın En İyi Dış Cephesini Seçiyor
-
Çuhadaroğlu Sistemleri İstanbul Şehir Üniversitesi'nde Uygulandı
-
Mitsubishi Plastics Euro Asia BAU 2017'ye Katıldı
-
Müze Teşhir Objesi Olarak Bina Cephesi
Büke Uras, mimarlık eserlerinin bilimsel anlamda teşhirinin bir koruma yönetimi olarak kullanılmasını, müzelerde sergilenen örnekler üzerinden ele alıyor.