Peyzaj yüksek mimarı Seda Kurt Şengün, kent peyzajı ve bahçeler üzerine çalışıyor. 2008 yılında İTÜ Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nde lisans eğitimini, 2014 yılında İTÜ Mimarlık Bölümü'nde peyzaj, heterotopya, üçüncül peyzaj, terrain vague ve fotoğraf konuları üzerine olan 'Yitik Alanın Peyzajı' başlıklı tezi ile yüksek lisans eğitimini tamamladı. Ulusal proje ödülleri bulunan Seda Kurt Şengün mimarlık ve peyzaj tasarım atölyesi PARCH'ın yürütücülerinden olup, 2018 yılında Türkiye Peyzaj Mimarları Odası 10.Ulusal Meslek Ödülleri seçici kurul üyeleri arasında yer aldı.
Ekoloji, bireylerin katılımı ve disiplinli yönetimler ile kent içerilerindeki geniş kamusal alanlarda iyi bir planlama sonucu yeniden döngüsünü iyileştirebilir veya hafızasını temelinden inşa edebilir.
Doğal ve yapısal strüktürlerin harmonisinden gelişen peyzajın bilincini fotoğraf ile aktarabilmek mümkün.
Kurgusal bir içeriğin düzeni olarak tarif edilebilen strüktür; yapmaktan gelen yapı kelimesinin gelişigüzel bir nesne olmadığını, kavramsal ve teknik bir özveriyi içermesi gerektiğini, yapının veya yapılaşma üzerine olan genel algının sadece kütlesel olmadığını hatırlatıyor.