Bütüncül Altyapı

Dietmar Feichtinger Architectes tasarımı Oostende İstasyonu, renkli çatı örtüsüyle mevcut eski yapı ile güncel altyapı strüktürlerini birleştiriyor.

Belçika’nın Kuzey Denizi’ne kıyısı olan Oostende kentindeki tren istasyonu, Kral II. Leopold'un onu inşa ettirmesinin üzerinden geçen bir asırdan fazla zaman sonrasında yenilendi. Kentin büyümesi ve de diğer ulaşım altyapı binalarının da deniz kenarındaki istasyonuna eklenmesi, bu yenilemeyi gerekli kılmış.

Mevcut istasyon binası kısmen korunurken çıkış odasının yalnızca tescilli cephesi ayakta bırakılarak diğer duvarları ve çatısı yıkıldı. Yeni renkli çatı bu duvarın üzerinden aşarak mevcut eski yapıyla birleşiyor. Çatı, peronların üzerinde devam ederek yandaki tramvay istasyonunun üzerinde yükselen otopark ile mevcut eski istasyon arasındaki bağlantıyı sağlıyor.

Dairesel açıklıklarla istasyonun yükseltilmiş meydanından görünür olan bodrum kattaki bisiklet parkı, otopark, otobüs ve tramvay durakları ile istasyon bir bütün olarak işleyecek şekilde tasarlanmış. Yaz aylarında yoğun yolcu akımına uğrayan bu kıyı kenti, bütüncül bir ulaşım altyapısı planlamasıyla çelik strüktür üzerinde yükselen bu yeni kentsel çatıya kavuştu.

İstasyon 4. kat planı
İstasyon 3. kat planı
İstasyon zemin kat planı
Otopark 1. bodrum kat planı
Otopark zemin kat planı
Otopark 1. kat planı
Otopark 2. kat planı
Otopark 3. kat planı
Otopark 4. kat planı
Kesitler
Cephe görünüşü
Detay kesit

Etiketler:

Ne düşünüyorsunuz?

0 yorum TARTIŞMAYA KATIL