Büyük Parklar Kentlerin Yeşil Kurtarıcısı Olabilecek Mi?
Toplumcu Mühendisler ve Mimarlar Meclisi, "Büyük Parklar Kentlerin Yeşil Kurtarıcısı Olabilecek mi?" adlı yeni bir çeviri yayınladı. 2015'te Stockholm'de yapılan “Büyük Kentlerdeki Büyük Parklar Konferansı” üzerine Maria Ignatieva, Richard Murray ve Henrik Waldenström tarafından yazılan ve aslı “The Nature Of Cities”de yayınlanan metin, konferans boyunca konuya nasıl yaklaşıldığını özetliyor.
Şehirde kalan yeşil sistemin yapıtaşları, doğal ve yarı doğal ekosistemler olarak çalışan büyük parkların dünya şehirlerindeki süregelen yerleşimi, biyolojik çeşitiliğin korunması, rekreatif kullanım, emlak tehdidi gibi konuların kaleme alındığı yazının tamamını buradan okuyabilirsiniz.
İlgili İçerikler:
-
Bahara Uzanan Yol
-
Havalimanından Sonra
Eski havalimanı arazileri küresel ölçekte kentlere yönelik çevresel tehditlere karşı alınabilecek önlem ve geliştirilebilecek stratejiler kapsamında dönüşüyor.
-
Değişken Peyzajdaki Özgün İzlerin Takibi
Peyzajdaki izler insan ve doğa arasındaki etkileşim ile başlar. Doğanın devingen yapısı ve insanın temel ihtiyaçları ile izler oluşur.
-
Gündelik İstanbul Topoğrafyaları
Gündelik topoğrafya üreticileri, zamansız ve yersiz nesnel bilgi üreticilerine kıyasla bir yerdeki farklı zamanların ve mekansal durumların daha çok farkındadır.
-
Peyzaj Mimarlığının Yeni Eşiği Altyapı
Bu yazının amacı güncel peyzaj mimarlığının, mimarlıktan mühendisliğe kayan bir tasarım arayüzü olarak tutunduğu pozisyonu anlamaya çalışmak.
-
Kent/Peyzaj’ı Yeniden Düşünmek
Çetrefilli bir coğrafyada, süper büyük ilişkilerin ve küçücük anların çelişkileri ile dolu bir kentte yaşar olduk.
-
Kent Bahçelerinden Fab-Lab Ağlarına
Bir kentin doğayla ilişkilenmesi siyasi kararlara o kadar bağlı bir konu olmuş ki, sisteme savaş açmadan kentteki bir alana marul ekemiyorsunuz.
-
Sinan Genim’e Açık Mektup