Gelenekten Gelen
Peyzaj ve mekan kurgusuyla ortak kullanım alanlarını çeşitlendirerek aile içi ilişkileri kuvvetlendirmeyi hedefleyen konut yapısı, tasarım sürecinde Tayland kültüründen referans alıyor.
Tayland kültüründe ortak alanlar, aile bireylerinin birlikte zaman geçirerek kaynaştığı ve gerçek "ev" kurgusunu yansıttığı mekanlar olarak görülüyor. Mekan kurgusunun temeli bu geleneksel düşünceye dayanan 713 Evi, Bangkok’un banliyö bölgesinde konumlanıyor. Tasarladıkları mekan kurgusu ile başlıca kullanım alanlarını genişletmeyi amaçlayan tasarımcılar, proje ile aile içi bağları kuvvetlendirmeyi ve kullanıcıların doğaya yakınlaşmasını öngörüyor.
Yapının kullanım alanları konut ve peyzaj olmak üzere iki ana parçaya ayrılmış. Kütleden eksiltmeler yapılarak elde edilen avlular aracılığıyla peyzaj ile iç mekan arasındaki bağ kuvvetlendirilmiş. Böylece odalar doğal ışıktan faydalanırken aynı zamanda da kullanıcıların peyzajı deneyimlemesi sağlanmış. Malzeme seçiminde de çevre ile kurulan iletişimi güçlendirmeyi hedefleyen tasarımcılar, yapıda yüksek oranda cam kullanmış, daha özel mekanlara açılan cephelerde yüzeyleri kapatmak için ise ahşap ve metal malzemeler kullanılmış.
Tasarımcılar projede yaygın bir mekan planlamasını tercih ederek, aktif kullanılan zemin katta yarı-özel mekanları konumlandırırken, ikinci katta ise özel alanları konumlandırmış. Doğal havalandırma ve doğal ışığın konut içine erişimini artırma amacıyla çoğu mekan dışarıya açılacak şekilde tasarlanmış.
Boşluklu olarak tasarlanan hacmin içinde oluşan avlulara yerleştirilen küçük havuzların konuta huzur ve canlılık kazandırması amaçlanmış. Ayrıca alanda bulunan eski yapıdan kalan ahşap parçalar korunarak zemin döşemelerinde kullanılmış.