Kıvrımlar İçinde Keşif

Lab D+H tarafından tasarlanan The Folds oyun alanı, basit katlama taktikleriyle çocuklar için keşif mekanları üretiyor.

The Folds, çocukların zemin algılarını harekete geçirmek için düzlemlerin katlanmasıyla tasarlanmış olan bir topluluk oyun alanı. Proje, çocuk parkı ekipmanının kullanımını en aza indirmeyi amaçlıyor. Katlanan düzlemler, çocukları alanı elleriyle ve ayaklarıyla algılamaya teşvik ediyor. Çocuklar koşup tırmanabilir, saklambaç oynayabilir ve nasıl eğleneceklerine kendileri karar verebilirler. Tasarım ekibi, bu alanın işlev ya da program tarafından tanımlanmasını tercih etmemiş; onun yerine daha az kararlı ve daha çok içgüdüyle bağlı bir mekan üretmeyi amaçlamış.

Katlama hareketi bir dizi dalgalı çimden başlıyor ve daha sonra ağlarla vurgu metal çerçevelerin yer aldığı bambu ahşap güvertelere dönüşüyor. Bazı katların altındaki mağaraları keşfederek sürprizler yakalanabiliyor. Mekanın dizilimi, mekanın özüne döndüğü saf “mekan” ile bir peyzajın üretilme olasılığını araştırır: ölçek, yükseklik, atmosfer ve doku. Bu senaryoda “davranış” insanlar ile çevre arasındaki etkileşimde doğal olarak ortaya çıkar.

Bir sokak köşesinde konumlanan The Folds, Çin'in Changzhou şehrindeki mega konut projesinde (400.000 ㎡) yer alan daha geniş ölçekli sokaklar sisteminin bir parçası. Bu sistem, bir dizi topluluk bahçesini ve yeşil cepleri içeriyor. The Folds ve bir topluluk bahçesi ilk aşamada birer pilot proje olarak hayata geçirildiler.

Vaziyet planı
Kesitler
Kesitler

Etiketler:

Ne düşünüyorsunuz?

0 yorum TARTIŞMAYA KATIL