Pürüzsüz Deneyim

Tayvan’da bir plaza önünde konumlanan pavyon, ziyaretçilere ışık ve rüzgar aracılığıyla dönüşen, birlikle deneyimleyebilecekleri bir mekan sunuyor.

Tekil olarak üretilen 320 adet kutudan oluşturulan yarı geçirgen üst örtü ve eğimli bir yükseltiden oluşan strüktür, tasarımcılar tarafından “yüzen pavyon” olarak tanımlanıyor. Pavyon, nehir kıyısına yakın konumlanması dolayısıyla gün içerisinde sürekli olarak rüzgar ve güneşe maruz kalıyor. Günün farklı zamanlarında değişken olan bu doğal veriler nedeniyle üst örtünün kısmi geçirgenliği ziyaretçilere farklı deneyimler sunuyor.

Pavyonun inşası sırasında zemindeki gövdesini oluşturan ve ada olarak adlandırılan yükselti, katmanlarla çelikten üretilmiş. Yüzeyleri ise pavyon için özel olarak üretilen eğimli ahşap plakalarla kapatılmış.

Adanın eğimli yüzeyi ise insanların rahatça üzerinden kayabileceği biçimde tasarlanmış ve strüktürden farklı bir renge boyanarak insanların merak ederek yaklaşmalarını sağlamak için bilinçli olarak kurgulanmış. Plaza önünde konumlanan pavyon ziyaretçiler için buluşma ve toplanma alanı olarak kullanılıyor.

Etiketler:

Ne düşünüyorsunuz?

0 yorum TARTIŞMAYA KATIL