Yedikule Bostanları'nda Yıkım
Bir süredir gündemde olan ve korunması için çalışmalar yapılan, kent içinde tarım yapılabileceğinin en önemli örneklerinden tarihi Yedikule Bostanları'nda barakalarla başlayan yıkım iki gündür devam ediyor. Pek çok akademisyen ve sivil toplum örgütünün de yıkımı önlemeye gittiği Mevlanakapı'da, Prof. Dr. Cemal Kafadar'ın medyascope'a bostanların tarihinden bahsettiği konuşmayı izleyebilirsiniz.
İlgili İçerikler:
-
“Metruk” Alanlar, “Müşterek” Bostanlar
Toplumsal eşitsizlik ve adaletsizliği derinleştirebilme riskinin sadece belirli kavramlara değil dilin kendisine içkin olduğu söylenebilir.
-
Pekişen Ortaklıklar
-
Üretken Peyzajın Kentli Hali
Zaman gösteriyor ki kentlerde ürettiğimizin çok daha fazlasını tükettiğimiz bir dönemde yaşıyoruz.
-
Kent/Peyzaj’ı Yeniden Düşünmek
Çetrefilli bir coğrafyada, süper büyük ilişkilerin ve küçücük anların çelişkileri ile dolu bir kentte yaşar olduk.
-
Kent Bahçelerinden Fab-Lab Ağlarına
Bir kentin doğayla ilişkilenmesi siyasi kararlara o kadar bağlı bir konu olmuş ki, sisteme savaş açmadan kentteki bir alana marul ekemiyorsunuz.
-
Dayanışma Mimarlığı
Son yirmi yıl içerisinde, görünüşteki çeşitliliğe rağmen hem dünyada hem Türkiye’de giderek yeknesaklaşan mimarlık ortamı artık yeni bir kırılmanın eşiğinde gibi duruyor.
-
Fikirden Gıdaya Üretim Denemeleri