Oknal Sinai Gazlar Yönetim Binası
HSY Mimarlık Ofisi tarafından tasarlanan Oknal Sinai Gazlar Yönetim Binası, Kahramanmaraş Türkoğlu Organize Sanayi Bölgesi içerisinde yer alıyor.
Toplam 836 m2 kapalı alana, 1.350 m2 inşaat alanına sahip yapı içerisinde açık ofis, bireysel ofisler, yönetici odaları ile sosyal alanlar ve servis alanları bulunuyor.
Yapının strüktür sistemi betonarme ve çelik konstrüksiyon olarak çözüldü. Ana çekirdek olarak betonarme kullanıldı, konsol ve cephede yaratılan hareketler ise çelik sistemle sağlandı. Katların, yaratılan hareketle birbirinden ayrışması amaçlandı.
Yapının cephesindeki hareket ve katılık, çimento esaslı brüt beton panel kaplamalar ile vurgulandı. Yapıdaki bu kütle hareketine karşılık, iç mekanda ahşap malzeme kullanımıyla daha ılımlı bir tavır yaratıldı.
Davetkar bir yaklaşım için, yapıyı çevreleyen arkatlı yaya sirkülasyon alanında boşluklar oluşturuldu. Kullanılan beton elemanlar ve brüt beton panel kaplamalar ile "yapının nasıl eskiyeceğine" yön verilmek istendi.
İlgili İçerikler:
-
Herkes İçin Mimarlık’tan Afet Sonrası Sürdürülebilir Kitaplık
-
Saklayarak Saklamamak: Reichstag
Mimarlık pratikleri süresi içerisinde, zamanın bir bölümünde dönemin toplumsal döngü ve olgularından doğrudan etkilenen Reichstag yapısı, kişisel bağlamını ve anlam kodunu oluşturduğu kurgudan sıyrılmalar-kopmalar-ayrılmalar yaşayarak, bir başka zamanda, bir başka bağlamda, bir başka çevreyle, ona göre tekinsiz bir ortamda yeni anlam kodunu oluşturmak ile ilişkili bir uğraşa sahip.
-
ICOMOS Türkiye “Antakya Tarihi Kent Merkezi Koruma Amaçlı İmar Planları Hakkında” Görüşünü Yayınladı
-
Geleceğin Mimarlarına Kılavuz Niteliğinde Bir Kariyer Yolculuğu
İlham verici kariyeri boyunca, üzerinde çalıştığı projeleri çizim aşamasından inşaatın son detay uygulamalarına kadar titizlikle takip eden Tolga Kezer ile Moskova'dan İzmir'e uzanan çalışma hayatını, Kezer Mimarlık'ın kuruluş sürecini, uluslararası tecrübelerini, tasarım felsefesini ve ödüllü projelerini konuştuk.
-
Yapay Zekâ Destekli Kent Tahayyülleri
Mimarlığın ve yapılı çevrenin geleceğini yapay zekânın gözüyle hayal edersek nasıl olur? Geçtiğimiz yıl Archinect, Generative Futures: An AI + Architecture Storytelling Challenge yarışması adı altında, işte bu sorunun cevabını aramak üzere bir çağrı yayınladı.
-
"Bağlam" Meşrulaştırmadır
Metropol insanı için genel geçer isteklerin başında, en küçük fırsatta şehir hayatından çıkıp bir doğa parçasına yakınlaşma isteği geliyor. Bu tabiat parçasının insan doğasına iyi gelen yanı, çözülemeyen kaotikliği olabilir mi?
-
Deprem Farkındalığı Tayvan'da Büyük Bir Felaketi Önledi
-
Ölçülebilirliği Aşan Yaşanan Mekân
Goethe’nin yaşamı yükselten mimarlık tanımıyla başlayalım bu yazımıza… Onun bu tanımında, mimarlık ancak ve ancak tüm duygulara seslenebildiğinde yaşamı yükseltebilen bir değer kazanmaktadır! Nasıl mı?