Bağımsız Araştırmacı. İstanbul Kent Savunması ve Kuzey Ormanları Savunması üyesi. Boğaziçi Üniversitesi İİBF Siyaset Bilimi bölümü mezunu (1980). Yüksek lisans tezini İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İnsan Hakları Hukuku’nda konut hakkı üzerine yazdı (2010). 2008-2013 yıllarında İmece-Toplumun Şehircilik Hareketi, Sulukule Platformu, Ayazma Mağdurları, İstanbul Kent Hareketleri gibi kent hareketleri içinde çalıştı.

2009’da, BM İnsan Yerleşimleri Birimi Habitat’a çalışan Zorla Tahliyeler Üzerine Danışmanlar Grubu (Advisory Group on Forced Evictions -AGFE) yerel temsilci seçildi. 8-11 Haziran 2009’da İstanbul’daki kentsel dönüşüm mahallelerinde incelemeler yapan AGFE Heyetinde yer aldı. Bu vesileyle, Habitat ve BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Konut Hakkı Özel Raportörlüğü çalıştay ve toplantılarına katıldı.

Çalışma alanları, konut hakkı, kent hakkı, zorla tahliyeler, mega projeler, mega etkinlikler. 2012-2017 Mayıs, Açık Radyo’da ‘’Kentin Tozu-Kent Hakkı Üzerine Konuşmalar’’ başlıklı programın yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlendi. Programın yayınlarından bir kısmı Açık Radyo Kitaplığı Dizisi ikinci kitabı olarak 2015 senesinde aynı isimle kitaplaştırıldı.

CUB

Toplam Yazı

1

Takipçiler

3

Yazara Ait İçerikler: