Kent ve yapılı çevrenin üretimi ve tarihi üzerine odaklanan araştırma görevlisi ve doktora öğrencisi. Lisans ve yüksek lisans öğrenimini İTÜ Mimarlık bölümünde tamamladı, doktora öğrenimine YTÜ Mimarlık Tarihi ve Kuramı Programı’nda, 19.yüzyılın ikinci yarısından günümüze kadar gelen bir süreçte kentsel dönüşüm mekanizma ve biçimlerine odaklandığı araştırması üzerinden devam ediyor. Serbest mimar olarak ağırlıklı olarak eğitim kampüsleri üzerine projeler üretti ve çeşitli ödüller aldı.

2013 Yılında “ Architecture After Speculation” başlıklı araştırma kapsamında katıldığı “Bauhaus Lab I” ardından Almanya ve Yunanistan'da tez çalışması kapsamında ziyaretçi araştırmacı olarak bulundu. Ekonomik krizler ve spekülatif mekanizmanlar bağlamında yapılı çevre üretimi odaklandığı konular arasında. 2014 ve 2015 yıllarında Berlin HKW (Haus der Kulturen der Welt ) bünyesinde gerçekleşen "Anthropocene Campus I " ve "Wohnungsfrage Academy"de yer aldı.

2010 yılından beri Maltepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak çalışıyor. Tasarım stüdyosu, mimarlık tarihi dersleri ile kent –kentleşme üzerine seçmeli dersler veriyor.

ZZR

Toplam Yazı

1

Takipçiler

2

Yazara Ait İçerikler: