Gözdenur Demir (PhD), mimar, yapay zeka meraklısı. İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden 2007 yılında mezun oldu. İstanbul ve Ankara'da mimarlık ofislerinde çalıştı. 2012 yılında TU Delft'te, Mimarlıkta Sayısal Tasarım ve Üretim Teknolojileri Programı’nda yüksek lisansını tamamladı. Program kapsamında, 2014 yılında, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde Prof.Dr. Ahmet Can Baykan danışmanlığında, mekan yerleşimi yaklaşımlarının karşılaştırılması üzerine “Çekim Gücü Modeli ve Karesel Atama Problemini Kullanarak Mekan Yerleşimi Analizi” başlıklı yüksek lisans tezini yazdı.

Bilgi Üniversitesi'nde Computation Based Basic Design Studio, Design Geometry ve Design Computing derslerinin 2019 yılından itibaren üç yıl boyunca yürütücülüğünü yaptı. İTÜ Mimari Tasarımda Bilişim Programı’nda Dr.Öğr. Üyesi Aslı Kanan danışmanlığında, görsel tasarım prensiplerinin derin ağlarla sınıflandırılması konusundaki “Sanat ve Mimaride Görsel Tasarım Prensiplerinin Bilgisayarlı Görü ve Öğrenme Tabanlı Model ile Analizi” başlıklı doktora tezini 2022 yılında bitirdi.

Tasarım ve mimaride yapay zeka araştırmalarına devam ederken, 2015 yılından bu yana ofisinde mimari tasarım ve uygulama projeleri yapıyor.

GD

Toplam Yazı

2

Takipçiler

4

Yazara Ait İçerikler: