1970 Ankara doğumlu olan Oylum Işık, Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nden mezun olduktan sonra İstanbul Bilgi Üniversitesi Tasarım Kültürü ve Yönetimi programını tamamladı. Galatasaray Üniversitesi Micro MBA Sertifika programını da tamamlayan Işık, Yıldız Teknik Üniversitesi Mimari Tasarım Ana Bilim Dalı’nda ‘’Yerel Yönetimlerde Kentsel Tasarım Süreçlerinin Bütüncül Yönetimi’’ konulu yüksek lisans tezi üzerinde çalışmalarını sürdürmektedir.

Oylum Işık, Uluslararası Yapı Fuarları’nda tasarladığı stantlarla “Amacına Uygun Düzenlenmiş Stand” kategorisinde Yapı Ankara 1995 Fuarı’nda üçüncülük, Yapı İstanbul 1996 Fuarı’nda birincilik, Yapı İstanbul 1997 Fuarı’nda ve Yapı İzmir 1997 Fuarı’nda ise mansiyon ödüllerine layık görülmüştür. 1998 - 2010 yılları arasında meslek hayatına Bartın ve İstanbul’da devam eden Işık, 2002 yılında Bartın Şehirlerarası Otobüs Terminali Mimari Proje Yarışması’nda birincilik ödülünü kazanmıştır.

2004 yılında Bartın Mimarlar Odası’nda ilk kadın başkan seçilen Işık, URAK (Uluslararası Rekabet Araştırmaları Kurumu), Ticaret Odası ve KOSGEB işbirliğiyle Bartın Turizm Kümelenme Metodolojileri üzerine çalışmıştır. Yurt içi ve yurt dışında kurucusu olduğu O’DA Mimarlık olarak iç mimari ve mimari alanda pek çok projeye imza atan Işık, Kentsel Dönüşüm uygulamalarının hem mimari tasarımlarını hem de inşaatlarını üstlenmiştir. Maltepe’de eğitim yapısı, Nişantaşı’nda konut projeleri gibi birçok projeyi tamamlayan mimar Oylum Işık’ın, 2017 yılında hayata geçirdiği Yeni Poyracık Palas projesi “Sign of City Tamamlanmış Konut” kategorisinde Premium proje seçilmiş, 2018 yılında ise Ulusal Mimarlık Ödülleri Sergisi kapsamında sergilenmeye değer proje olarak yer almıştır.

2019 Yerel Seçimleri’nde İstanbul Beşiktaş İlçesi’nden CHP Belediye Meclis üyesi olarak seçilen Işık halen Beşiktaş İlçesi İmar Komisyonu Başkanlığı yapmaktadır. 2021 yılından itibaren Kentsel Dönüşümden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Işık, aynı zamanda Kentsel Dönüşüm ve Kentsel Tasarım süreçlerini yönetmek amacıyla kurulan iştirak şirketi Beşiktaş İmar AŞ’nin de Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini devam ettirmektedir.

NOI

Toplam Yazı

1

Takipçiler

1

Yazara Ait İçerikler: