2016’da Ana Pedro Ferreira ve Pedro Maria Ribeiro tarafından kurulan Ponto Atelier’nin işleri geçmişin hafızası ile çağdaş tasarıma dayalı projeler ve fikirlerle denemeler yapan dinamik bir alandan oluşuyor.

“Duas casas nas Ilhas Selvagens (Issız Adalarda İki Ev)” yarışmasında birincilik ödülü aldıktan sonra Funchal’a taşınıp kent idaresi ekibine katıldılar. 2021’de Azorlar’da yaptıkları INBETWEEN projesiyle, geçici yerleştirmeler kategorisinde FAD Ödülü’nü kazandılar. 2014 ve 2021 yılları arasında Évora Üniversitesi, DAue ve ISCTE’de misafir öğretim görevlisi olarak görev yaptılar, W.A.V.E, IUAV Venedik and Moytirra (Azorlar) Yaz Okulu’nda atölyeler yürüttüler. 2022’de CCB, Garagem Sul galerisinde küratörlüğünü André Tavares’in yaptığı “The Young New (Genç Yeni)” sergisinde yer aldılar. Son dönemde CLAB Architettura ve Angelo Renna ile birlikte Corso Libertà – Freiheitsstrasse (Merano, İtalya) uluslararası kamusal yarışmasını kazandılar ve 18. Venedik Mimarlık Bienali’nde Portekiz’i temsil etmek üzere davet edilen stüdyolardan biri olarak seçildiler.

PA

Toplam Yazı

1

Takipçiler

2

Yazara Ait İçerikler:

  • "İlerlemenin Ne Olduğunu Düşünmemiz Gerekiyor"

    Ponto Atelier, farklı coğrafyalarda, değişen ölçekler ve programlarda projeleri olan Portekizli genç bir ofis. Atlantik Okyanusu’nda, Madeira Adaları’nda konumlanmış olan bu stüdyonun adını daha sık duymaya başlayabiliriz çünkü hem yapım aşamasında olan çeşitli projeleri tamamlanmak üzere, hem de bu yıl küratörlüğünü Andreia Garcia’nın üstlendiği Venedik Mimarlık Bienali, Portekiz Pavyonu’na davet edilen ofislerden biri oldular. Şebnem Şoher, stüdyonun kurucuları Ana Pedro Ferreira ve Pedro Ribeiro’yla işlerine ilham veren kaynaklar, adada olmak ve sürdürülebilirliğin farklı açılımları üzerine konuştu.