1960'da Stuttgart Hochschulbauamt'da Otto Graf Enstitüsü projesinde, 1961'de Werner Gabriel bürosunda, 1962'de Prof. Nezih Eldem ile İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Kütüphane projesinde çalıştı. 1962'de İstanbul'da kendi serbest mimarlık bürosunu kurdu. Göreme (Kapadokya) ve Şile (İstanbul) gibi bazı kentlerin şehir planlamasını yaptı. Göreme bölgesinde bölgesel yerleşim ve mimarisi üzerine yaptığı araştırma Architectures-Formes-Fonctions'da (Annual No:15-İsviçre) yayınlandı. 1963'te Kastamonu Orman Sitesi ve Taşköprü Orman Sitesi projelerini hazırladı. (Ersen Gürsel ile birlikte) 1964'ten itibaren Şandor Hadi ile çalışmaya başladı. Birlikte çeşitli proje ve uygulamalar yaptılar. Mimari proje yarışmalarına katıldılar çeşitli dereceler aldılar, seminerlere katıldılar, sergiler açtılar. 1965 yılında başlayan tasarım ve mimari proje alanındaki eğitim faaliyeti halen devam etmektedir.
Tefrikamızın beşinci ve son bölümünde Sevinç Hadi, Milli Reasürans’ın tasarım ve yapım sürecine dair detaylara değiniyor, mimarlığın yaşamı tasarlamanın bir parçası olduğunu vurguluyor.
Tefrikamızın dördüncü bölümünde Sevinç Hadi, Türkiye'ye döndüğü yıllarda kent planlama çalışmalarını ve Şandor Hadi ile birlikte yürüttükleri ofis düzenini anlatıyor.
Tefrikamızın üçüncü bölümünde Sevinç Hadi, Almanya’daki çalışma deneyimleri ile oradaki yaşamına dair detayları, Avrupa gezilerini ve kendisini etkileyen yapıları paylaştı.
Tefrikamızın ikinci bölümünde Sevinç Hadi, kendisini mimar olmaya yönelten nedenleri, 1953-1958 yılları arasında okuduğu İstanbul Teknik Üniversitesi’nde mimarlık eğitiminin verilme biçimi ve ortamına dair deneyimleri ile günümüz eğitimi ve öğrencilerine ilişkin düşüncelerini paylaştı.
Beş bölümden oluşacak tefrikamızın ilk bölümü Sevinç Hadi’nin ilkokul ve lise yıllarından mimarlık eğitimine uzanan, farklı kentlerde ve çok çeşitli mekanlarda onu profesyonel yaşamına hazırlamış hatıralarına temas ediyor.