Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ), Mimarlık Bölümü'nden 2006 yılında mezun oldu. 2006-2009 yılları arasında arkitera.com’da editör olarak çalıştı. 2009 yılında başladığı İstanbul Teknik Üniversitesi, Restorasyon Yüksek Lisans Programı'nı 2012'de tamamladı. 2012-2016 yılları arasında Tasarımevi Mimarlık Ofisi bünyesinde rölöve, restitüsyon ve restorasyon projelerinde çalıştı. Meslek hayatını 2018 yılından bu yana restorasyon alanında serbest çalışmalarla ve yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak sürdürüyor. 2022 yılı Temmuz ayında XXI ekibine editör olarak katıldı.
do[x] architecture kurucuları Dicle B. Özdemir ve Kadir Uyanık’la tasarım yöntemlerini, müze ve sergileme alanlarındaki çalışmalarında nasıl bir hazırlık süreci izlediklerini, eski eserle ilişkilerini, kültürel miras konularına olan ilgilerini, sürdürülebilirlik odaklı tasarım prensiplerini ve multidisipliner çalışmanın avantajlarını ve zorluklarını konuştuk.
Prof. Dr. Afife Batur’un; 50 yılı aşan kariyeri, akademik çalışmaları ve mimarlığa olan katkılarıyla birlikte, anneliğini, öğretmenliğini ve mesleğiyle özverili ilişkisini, kızı Y. Mimar Z. Ayşe Güngör’den dinledik.
İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından görevlendirilerek, deprem bölgesinde incelemelerde bulunan Koruma ve Restorasyon Uzmanı, Yüksek Mühendis-Mimar Doç.Dr. Ömer Dabanlı'yla bölgeye dair gözlemlerini, depremin kültürel miras üzerindeki izlerini ve bundan sonra izlenecek yol önerilerini konuştuk.
50 yılı aşan kariyeri, akademik çalışmaları ve mimarlığa olan katkılarıyla birlikte, anneliğini, öğretmenliğini ve mesleğiyle özverili ilişkisini, kızı Y. Mimar Z. Ayşe Güngör’den dinledik.
Toronto Dominion Tower’ın (TD Kulesi) 54. katında bulunan yönetim bölümü, Mies van der Rohe tarafından tasarlanıp inşa edildiği günden bu yana, yarım asırdır özenle korunuyor.
Yenikapı Marmaray Transfer Alanı'yla arkeolojik kazı alanını birbirine bağlamak ve kazı alanından çıkarılan buluntuların izlenebilmesi amacıyla 2020 yılında açılan Theodosius Limanı Arkeolojik Alanı Mimari Proje Yarışması'nda birinci seçilen CAA Studio ile projenin detaylarını ve uygulama sürecini konuştuk.
3 Ağustos 2022’de ATÖLYE, Participatory Design Conference (PDC) Turkey ve İstanbul Planlama Ajansı (İPA) ev sahipliğinde “Katılımcı Kent Yürüyüşü” etkinliği düzenlendi. ATÖLYE İstanbul’un Bomontiada’daki Hub’ında başlayan yürüyüşün ardından yapılan çalışmalar 12 Ağustos 2022 Cuma günü İstanbul Planlama Ajansı'nda (İPA) gerçekleştirilen, uygulayıcıların ve araştırmacıların katıldığı bir panelle izleyicilere sunuldu. Panelde çalışmalarını anlatan ATÖLYE ekibinden Ecem Çınar ve Aleyna Türker'le katılımcı tasarım yöntemlerini ve çalışma süreçlerini konuştuk.