Bir Fikrim Var
Frank Gehry’nin hayatını ve mimari üretimlerini konu edinen “Bir Fikrim Var” sergisi, Tokyo’daki 21_21 Design Sight’ta açıldı.
Japonyalı genç mimar Tsuyoshi Tane’in küratörlüğünü üstlendiği ‘Bir Fikrim Var’ sergisi, Gehry’nin “fikirlerinin gücü”ne ve mimari üretimlerine odaklanıyor. Tane, sergi tasarımını mimarlık, insan ve teknoloji olmak üzere üç ana kavramda ele almış.
Sergi, ziyaretçilerin Gehry’nin mimarlığını deneyimleyebilmesi için duvara yansıtılmış bir takım görseller sunuyor. Bu imajlarda yakından çekilmiş cephe malzemelerini, bağlantı detaylarını ya da kütlesel ilişkileri görmek mümkün. Frank Gehry’nin mimari tekniklerini, kullandığı teknolojileri, malzemeleri ve uygulama süreçlerinin incelenebileceği bir alan da sergide yer alıyor.
‘Bir Fikrim Var’ sergisi 7 Şubat 2016’ya kadar Tokyo’daki 21_21 Design Sight’ta izlenebilir.
Ne düşünüyorsunuz?
İlgili İçerikler:
-
Makine Hatıraları: Uzay
-
Yaşayan Strüktür
-
Bir Şehir Kurmak: Ankara 1923-1933
Vehbi Koç Vakfı ve Koç Üniversitesi VEKAM desteğiyle gerçekleşen “Bir Şehir Kurmak: Ankara 1923-1933” araştırma sergisinin küratörleri ve aynı adlı kitabın editörleri Ali Cengizkan ve N. Müge Cengizkan’ın üç gün boyunca konuşarak ve yazarak gerçekleştirdikleri söyleşi, erken Cumhuriyet dönemi Ankarası üzerine özgün bulgular ve yeni tartışma alanları sunan çalışmayı aydınlatmayı hedeflemekte.
-
Bir Şehir Kurmak: Ankara 1923-1933
-
Mekanın Farklı Açıları
-
Galerideki Fil
Melis Uğurlu, müze ve galerilerin dönüştüğü beyaz küpün neden olduğu yorgunluğu, kapsayıcı ve katılımcı bir yaklaşımla geride bıraktıran Elephant West deneyimini yazdı.
-
Yaşayan Geçmiş
-
Birimlerden Mekana