Kübik Yerleştirme

Quanzhou Ulusal Sanat Parkı için Studio Pei-Zhu'nun tasarladığı açık hava yerleştirmesi, üst üste gelmiş dev küplerden oluşuyor. Sanat merkezi olarak planlanan tasarımda peyzajın yansıması da vurgulanmaya çalışılmış.

Pekin merkezli tasarım ekibi Studio Pei-Zhu, Çin’in Fujian eyaletindeki Quanzhou Ulusal Sanat Parkı için bir dış mekan yerleştirmesi tasarladı. Henüz uygulamaya geçirilmeyen proje, Çin’in geleneksel sanatıyla yeni inşa edilen yapıların tipolojilerini bir araya getiriyor. Çin’in ulusal yaşam felsefesi, bahçe kültürü ve zen bahçelerini oluşturan kayaların kübik karakterlerinden ilham alan yerleştirme, bitkilendirilmiş dev küplerden oluşuyor. Sosyal bir deneyimin amaçlandığı alanın bir açık hava sanat merkezi haline gelmesi hedefleniyor. Üst üste gelmiş küplerden oluşarak mekansallaşan büyük ölçekli yerleştirmede ekolojik bir yansımanın oluşması da amaçlanmış. Çelik strüktürün taşıyıcı rolü üstlendiği yapı, yatay yayılmalarla araziye tutunuyor ve çevre peyzajın gücünü göstermek adına dikeyde sınırlı bir yüksekliğe ulaşıyor.

imajlar: studio pei-zhu

Etiketler:

Ne düşünüyorsunuz?

0 yorum TARTIŞMAYA KATIL