Çapraz Yansımalar Fotoğraf Sergisi İzmir’de
İstanbulSMD organizasyonu ile gerçekleştirilen ve Cemal Emden’in son beş yıldır oluşturduğu Le Corbusier portfolyosu içinden hazırlanan seçkinin yer aldığı “Çapraz Yansımalar/Mimarlık, Fotoğraf ve Metin” sergisi İstanbul'dan sonra İzmir'de ziyaretçilerle buluşuyor. Fondation Le Corbusier’nin desteği ve Seranit Grubu’nun sponsorluğunda düzenlenen sergi, İzmir Mimarlık Merkezi’nde 17 Mayıs’a kadar görülebilecek. Sergide Emden’in fotoğraflarının yanı sıra, Türkiye’den ve yurtdışından, Le Corbusier üzerine araştırma ve çalışmaları olan akademisyenlerin yazdığı metinler de yer alıyor.
Ne düşünüyorsunuz?
İlgili İçerikler:
-
Makine Hatıraları: Uzay
-
Bir Şehir Kurmak: Ankara 1923-1933
Vehbi Koç Vakfı ve Koç Üniversitesi VEKAM desteğiyle gerçekleşen “Bir Şehir Kurmak: Ankara 1923-1933” araştırma sergisinin küratörleri ve aynı adlı kitabın editörleri Ali Cengizkan ve N. Müge Cengizkan’ın üç gün boyunca konuşarak ve yazarak gerçekleştirdikleri söyleşi, erken Cumhuriyet dönemi Ankarası üzerine özgün bulgular ve yeni tartışma alanları sunan çalışmayı aydınlatmayı hedeflemekte.
-
Bir Şehir Kurmak: Ankara 1923-1933
-
Mekanın Farklı Açıları
-
Galerideki Fil
Melis Uğurlu, müze ve galerilerin dönüştüğü beyaz küpün neden olduğu yorgunluğu, kapsayıcı ve katılımcı bir yaklaşımla geride bıraktıran Elephant West deneyimini yazdı.