Çevreyle Bütünleşen

Sürdürülebilirlik üzerinden ilerleyen tasarım kararlarıyla Hollanda’nın Assen kentinde inşa edilen eğitim merkezi doğal enerji kaynaklarını kullanıyor. Binanın landmarka dönüşen havalandırma kulesi enerji verimliliği sağlıyor.

24H mimarlığın belediye için tasarladığı eğitim merkezi, bir İngiliz bahçesinin sınırında konumlanarak ekolojik tasarım yaklaşımıyla tasarlanmış.

Eğitim yapısının mimari programı; ofisler, sergi mekanları, restoranlar ve çocuklar için oyun alanlarından oluşuyor. Yapı içindeki mekanlar, işleve göre farklı boyutlarda tasarlanmış.

boris zeisser, sürdürülebilirlik,hollanda,24h
fotoğraflar: boris zeisser
kat planı
diyagram

Uygulanan sürdürülebilirlik kararlarından biri, binanın çevresindeki peyzajla bütünleşmesi için kapladığı yüzey hacmini en aza indirgemek olmuş. İç mekanda doğal havalandırma için strüktür, alçalıp yükseliyor. Havalandırma kanalları mevsime uygun şekilde havanın ısısını ayarlayarak iç ve dış mekan arasındaki hava dolaşımını sağlıyor. Buna ek olarak binanın devamında yükselen kule, hava dolaşımına katkıda bulunuyor. Üzerinde güneş panelleri de bulunan kule, doğal enerji kullanımına hizmet ediyor. Bitkilendirilmiş çatı, yağmur suyunu kendi içinde depolayarak suyu geri dönüştürüyor ve bu su hem yapı içinde hem de çevresinde kullanılıyor.

Etiketler:

İlgili İçerikler: