Hayal Üssü

Shijing kasabasında terk edilmiş bir alanı canlandırmak niyetiyle tasarlanan yeni mekanın, üretilen biçim sayesinde tüm kullanım olasılıklarına açık olması hedefleniyor.

Bölgedeki okul ile köyü birbirine bağlayan yolda bulunan proje alanı, öğrencilerin her gün okula giderken zorunlu olarak içinden veya yanından geçtikleri bir alan. Bu nedenle tasarım aşamasında öncelikli kullanıcı çocuklar olarak belirlenmiş.

Çocuklar için hazinelerini toplayabilecekleri, birbirlerini arayabilecekleri, kısaca istedikleri anlamı yükleyebilecekleri bir mekan yaratmak isteyen tasarımcılar, burayı her çocuğun yaratabildiği gizli bir üs olarak değerlendiriyorlar.

Mekanın inşası sırasında kırmızı renkli tuğla ve yumuşak kumlu toprak olmak üzere iki ana malzeme kullanılmış. Kırmızı tuğlalar düzen, sabit ve değişmezliği; kumlu toprak ise akış ve değişebilirliği temsil ediyor. Kendi aralarında karşıtlık kuran durum, yetişkinlik ve çocukluk arasındaki düzen, kural ve kısıtlama hallerine atıfta bulunuyor.

Etiketler:

Ne düşünüyorsunuz?

0 yorum TARTIŞMAYA KATIL