Kente Açık İdman

Natura Futura Arquitectura tasarımı Bardales Spor Salonu, kente açılan cephesinin ardında çeşitli spor faaliyetlerine imkan tanıyor.

Ekvador'un yaklaşık 175 bin nüfuslu bir kıyı şehri olan Babahoyo’da konumlanan spor salonu, kentteki spor altyapısının eksikliğine bir çözüm olarak ortaya çıkmış. Genç girişimci çift María ve Carlos, kent merkezindeki mevcut tek katlı evlerinin bir kısmını değiştirerek onu spor salonu hale dönüştürdüler. Maliyetten tasarruf etmek için dört katlı bir bina için tasarlanan bölmeler, kirişler ve kolonlar yeniden kullanıldı ve de mimarlık ofisiyle barter anlaşması yapılarak belirli bir süre spor salonuna ücretsiz erişimle mimarlık hizmeti takas edildi.

Bardales’in gerçekleştirilmesinde kaynakların sınırlı olması yerel işgücünü, bölgeden malzemelerin kullanılmasını ve ahşap, beton ve metal hibrit strüktürlerle ihtiyaçlara ve olasılıklara uyum sağlanmasını mecbur kılmış.

Proje, yan duvarlardaki beton bloklar ve çıplak tuğlalarla tanımlanmış. İçeride ağırlık kaldırma, dans, kardiyo ve boks aktiviteleri, banyolar hariç bölme duvarlar olmaksızın mekan içinde bir arada var oluyor. Ön cephe, sekiz metre yüksekliğindeki hareketli ahşap kafes sistemiyle çözüldüğü için cam gerekmeksizin havalandırma, güneş ışığı ve yağmurun kontrolüne izin veriyor. Bu şekilde, bir yandan yapının güvenliği ve ısıl kontrol sağlanırken diğer yandan da kullanıcıların mahalleyle daha doğrudan temas kurması teşvik edilmiş oluyor.

Kat planları
Ön cephenin değişken görünüşleri
Öncephe detay kesiti
İklimlendirme stratejisi

Etiketler:

Ne düşünüyorsunuz?

0 yorum TARTIŞMAYA KATIL