Kurmaca Mimarlık
Ghent Üniversitesi’nde sanat tarihi okuyan ve sonrasında mimari fotoğrafçılığa yönelen Belçikalı sanatçı Filip Dujardin, çeşitli fotoğrafları kolaj yöntemiyle birleştirerek yeni bir gerçeklik yaratıyor. Çalışmalarının ne tam olarak fotoğraf ne de illüstrasyon olduğunu belirten sanatçı, sanatını “kurmaca” olarak nitelendiriyor. Fotoğraf çalışmaları için bina motifleri ve malzemelerine dair dijital kataloglardan yararlandığını ve her bir çalışma için neredeyse 150 farklı parçayı bir araya getirdiğini belirten sanatçı, hem mekana hem de kente dair öznel imajlarını yaratarak onları yeniden biçimlendirmiş. Strüktürel detaylarla yeniden inşa ettiği yapılar, mimari yapılara dair bakışımızı tek bir noktaya yönlendirerek yeni bir odak noktası yaratıyor. Üretimlerinde bir yapı sadece bacalardan meydana gelirken bir başka strüktür cam duvarlar ile biçimleniyor.
Ne düşünüyorsunuz?
İlgili İçerikler:
-
Bir Yürüyüş
Sabah uyanıyorum, aklıma ilk gelen dün akşam laboratuvarda başlatıp lojmana döndüğüm deney. Sonucu bir saate alacağız, acele etmenin alemi yok ama merak işte.
-
Tuğlalar Üzerindeki İzler
Tuğlalarla kurulu çemberleri görünce siz de benim gibi bunun bir Louis Kahn binası olduğunu bir çırpıda anlamış olsanız gerek.
-
Mimari Fotoğraf Ödülleri 2018 Kazananları Belli Oldu
-
The Architectural Photography Awards 2018
-
Hangzhou Modern Mimarlığını Haritalamak
-
Bir Labirentin İzinde
Dünyada bırakılmışların, insan ve kurumların, ışık ve hayallerin eşlik ettiği Louis Kahn, mimarın ötesinde bir figür.
-
Değişen Sahneler
-
Yaşayan Mekan Yaşanan Mekan Atölyesi Salt Galata'da