Bulanık Sınırlar

Hanoi’deki terk edilmiş bir evi yeşil ofise dönüştüren Studio 102, iç ve dış mekan arasındaki sınırı bulanıklaştırmayı amaçlayarak yaşayan bir çalışma alanı tasarlamış.

Vietnam’ın Hanoi kentindeki yeşil ofis, terk edilmiş bir evin yenilenmesiyle tasarlanmış. Studio 102’nin peyzaj ofisi Mein Garten için tasarladığı çalışma mekanı, iç mekanla dış mekan arasındaki sınırları ortadan kaldırıyor. Geri dönüştürülmüş malzemelerin kullanıldığı yapıda mevcut bazı duvarlar da kaldırılarak yarı açık mekanlar yaratılmış. Mimari ekip geleneksel kapalı çalışma mekanları yerine yeni bir tipoloji yaratmak istedikleri için bu sınırsızlık durumu üzerine çalıştıklarını açıklıyor.

vu xuan son, vietnam, renovasyon, hanoi, studio 102
fotoğraflar: vu xuan son

Bahçede tasarlanan su havuzu üzerine yerleştirilen adım taşları, bitki tarhlarıyla birlikte çalışanları doğayla daha fazla iletişime teşvik ediyor. Sürdürülebilirliğin baz alındığı konsept tasarımı, iç mekana doğal havalandırma ve ışık sağlayacak çeşitli dikey ve yatay panel kullanımlarıyla tamamlanmış. Binanın mevcut cephesini saran ikincil ahşap kabuk, bitkilerin tırmanabileceği bir strüktürü de inşa etmiş oluyor. Studio 102, aslen bitkileri ana bileşen olarak ele aldıklarını ve binayı sararak mevsimsel olarak değişebilecek bir cephe yaratmak istediklerini belirtiyor

Etiketler:

Ne düşünüyorsunuz?

0 yorum TARTIŞMAYA KATIL