Dönüşüm Denklemi
Bir mimarlık ofisi olarak tasarlanan proje hayaller, ihtiyaçlar ve erişilebilir kaynaklardan oluşan bir denklemi çözümleyerek arzu edilen mekanı gerçeğe dönüştürüyor.
Fikirlerini kısıtlı bir bütçe ile gerçeğe dönüştürebilmenin denklemini kurmaya çalışarak sürece başlayan ekibin gerçekleştirdiği ofis projesi, erişilebilir ve yeniden kullanılabilir malzemelerle ilerleyen deneysel bir süreçle ilerlemiş. Toprak, geri dönüştürülmüş cam, kalıplarda kullanılan ahşap gibi malzemelerin değerlendirildiği proje, arazide bulunan mevcut iki ağacı referans alarak yerleşiyor: biri dışarıda, diğeri kullanıcılara eşlik etmek üzere mekanın merkezinde konumlanıyor.
30 cm’lik sıkıştırılmış toprak duvarlar 20 cm kalınlığındaki beton döşemeyi taşıyor, kalan 10 cm’lik bölüm döşemeyi gizleyerek dışarıdan yalnızca duvarların görünür olmasını sağlıyor. Bazı mobilya ve kapılar ise beton döşemeyi üretmek için kullanılan kalıplardan yapılmış. Kitaplık ise duvara sabitlenmek yerine ışığın geçişini kesmemek adına asma sistem olarak tasarlanmış.
Ne düşünüyorsunuz?
İlgili İçerikler:
-
Bitkilerin Tanımladığı Ofis
-
Algoritmaya Dönüşüm
-
Stüdyoda Sürdürülebilirliğin Dayanılmaz Ağırlığı
Stüdyodan Notlar'da bu ay Ayşen Ciravoğlu, sürdürülebilirliği tasarım stüdyolarında ters köşeden ele almaya çalışırken karşılaşılan zorlukları kaleme aldı.
-
Geçirgen Yekpare
-
Paslı Gelecek
-
Bütünleyen Beyaz
-
Radikal Miraslar
İstanbul Bilgi Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü, Londra Royal College of Art İç Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Graeme Brooker’u atölye yürütmesi ve de bir konuşma yapması için İstanbul’a davet etti. Radikal Miraslar temasıyla gerçekleştirilen atölye Eminönü’ndeki hanlardan birine odaklanırken Salt Galata’daki konuşma, iç mimarlığın geleceğine dair daha geniş bir perspektif sundu. Bilgi Üniversitesi İç Mimarlık Bölüm Başkanı Can Altay, Brooker ile iç mimarlığın bir mekansal disiplin olarak mekanla nasıl ilişkilendiğine ve yapılı çevrenin geleceğine dair bir söyleşi gerçekleştirdi.
-
Keşif Duygusu