Beyinlerimiz hikayeleri ve onları yaratırken kullandığımız metaforları sever. Salt rasyonel veriye dayalı aktarımların aksine, bilgi, bu tarz kurgularda beynimiz tarafından daha etkin bir şekilde işlenir.
Katılımcı mimarlık pratiğini Bengi Akbulut, Ferhat Hacıalibeyoğlu, Merve Akdağ Öner, Sait Ali Köknar, Senem Doyduk ve Sinan Omacan ile konuştuk.
Zincirleme Reaksiyonlar’ın geçen ayki tefrikası, İstanbul’da kentleşmenin doğal alanlara temas ettiği noktalarda yer alan “çitleme” pratiklerinin bu alanları metalaştırdığından bahsediyordu.
Zemzem Taşgüzen, Erbatur Çavuşoğlu’nun Türkiye Kentleşmesinin Toplumsal Arkeolojisi kitabından yola çıkarak kentleşme pratiklerini kaleme aldı.
Yıkım çağında yaşıyoruz. Belki Bruno Latour’un dediği gibi gerçekte “biz hiç modern olmadık”, böyle bir toplum düzeni gerçekte hiçbir zaman olmadı.
Aslı Çiçek, Maniera’nın kurucuları Amaryllis Jacobs ve Kwinten Lavigne ile galerinin yolculuğunu, koleksiyonlarını ve süreç yönetimini konuştu.
Serpentine Gallery, 8 Aralık - 12 Şubat tarihleri arasında Zaha Hadid’in çizim ve resimlerine ev sahipliği yaptı.
Tefrikamızın bu bölümünde Doğan Tekeli 45 yılı aşan büronun yönetim ve çalışma biçiminden bahsetti.
Çok iyi bildiğimiz dedektiflik filmlerinin birinden bir sahne.
Ortak bir Latince ad ile binanın gerçekleşmesi sürecinde yer alan tarafları adlandırmak hiç şüphesiz kafa karıştırıcı oluyor.