XXI Haziran sayısında sanat ile kent arasındaki karşılaşmaları ve ilişkilenme biçimlerini ele aldığımız dosyamız var. Ahmet Doğu İpek, Can Altay, Merve Ünsal ve Sinan Logie ile bir araya geldiğimiz dosyada kent ve sanat arasındaki etki-tepki ortamını ve gelecekte bu ilişkinin izleyebileceği yeni rotaları konuştuk. YIYU Design tasarımı AVIC Park projesi, Emir Drahşan + Alexandre Schrepher tasarımı Narköy projesi, Mecanoo Architecten’in tasarladığı Villa Industria, AZL Architects’in Shitang İnternet Konferans Merkezi, Superimpose Architecture tasarımı Micr-O, Farming Studio’nun Kent Balkonu da bu sayımızda. Ayrıca Esra Kahveci’nin çağdaş tartışmalar içinde arşiv kavramı ve teknoloji aracılığıyla üretilen yeni ilişkiler üzerinden ele aldığı Arşiv Rüyası sergisi hakkındaki yazısını ve Erdem Ceylan’ın “Heidegger’in Kulübesi” kitabından yola çıkarak yazdığı Ex Libris köşemizi de Haziran sayımızda okuyabilirsiniz.
Tasarımdan uygulamaya geçişte tipik bilgi akışının doğrusal, çoğu zaman da tek yönlü olduğu varsayılır.
Esra Kahveci, Refik Anadol’un Arşiv Rüyası sergisini, çağdaş tartışmalar içinde arşiv kavramı ve teknoloji aracılığıyla üretilen yeni ilişkilerin tartışmaya katkısı üzerinden yazdı.
Cem Sorguç ile sohbet ederken aklımda sürekli şu soru olur: söyleyecek mi, yoksa susmaya devam mı edecek?
Erdem Ceylan, Heidegger ile inşa ve ikamet etmek kadar düşünmenin de yeri olan kulübesi üzerine yazdı.
Tasarım ikiye ayrılır: tasarım tartışmaları ve eleştirilerinin konusu olma ciddiyetine layık olanlar ve olmayanlar.
Ahmet Doğu İpek, Can Altay, Merve Ünsal ve Sinan Logie ile gelecekte sanatsal üretim ile kent ilişkisinin izleyebileceği yeni rotaları konuştuk.
Kentler toplumu yansıtsa da iktidar tarafından yaptırılan hükümet binaları, anıtlar, bayraklar, yollar ve köprülerle biçimlendirilir.
68'in sloganı "her şey politiktir!" Cinsellik, insan hakları, sanat, şehir...
Gelecek daha yavaş olacak olsa bile bu, onun daha adil bir şekilde paylaştırılacağı anlamına gelmiyor.