XXI’in yeni yıl kararlarını da içinde bulabileceğiniz Şubat Sayısında Jareed Lad tasarımı Sharanam Kırsal Kalkınma Merkezi, Alataş Architecture tasarımı Robert Kolej Murat Karamancı Öğrenci Merkezi, Barn Arch tasarımı Red Bull Muzik Akademisi Sahnesi, Ek Biç Ye İç, Andy Rahman tasarımı biyofilik yurt ve Demirden Desing'ın Şişecam Düzcam Sergileme Alanı projeleri var. Bunların yanı sıra Lom Creative ve Oliver Heath ile yaptığımız söyleşileri, Bilge Bal'ın Gordon Matta-Clark'ı okumaya ilişkin spekülatif bir sözlükle sonlanan yazısını ve Ex Libris bölümünde Nihan Hacıömeroğlu kaleminden Edebiyatta Mimarlık kitabının eleştirisini okuyabilirsiniz. Doğan Tekeli tefrikamızın ikinci bölümü ise Sami Sisa ile ortaklıkları ve ofisin kuruluşuyla devam ediyor.
Biyofilik Tasarım anlayışını Interface'in davetlisi olarak Designlab etkinliğinde deneyimlerini paylaşan Oliver Heath ile konuştuk.
Bilge Bal'ın yazısı Gordon Matta-Clark'ı okumaya ilişkin spekülatif bir sözlük ile sonlanıyor.
Doğan Tekeli tefrikamıza Sami Sisa ile kurdukları mimarlık ofisinin başlangıcı ile devam ediyoruz.
Son yıllarda Can Yayınları'nın kapak değişik süreciyle aşina olduğumuz Lom Creative'i ekipten Utku Lomlu, Seda Yüksek ve Caner Çokbulan ile konuştuk.
Levissi’yi 18. yüzyılda kuran Rum zanaatkarlar, taş duvar ve taş döşeme işçiliğini, ahşap ve metal işçiliğini yetkinlikle gerçekleştirmiş.
Tasarımda her şeyin bizim niyetimize uygun şekilde yeniden düzenlenebileceğine ve şekillenebileceğine kesin gözüyle bakarız.
Günümüzde kentsel dönüşüm, çoğu büyük şehirde aşırı nüfus yoğunluğunun yarattığı bir probleme çözüm olarak gelişmekte.
Oxford Sözlüğü uzun tartışma ve araştırmalar sonucunda 2016 yılının kelimesi olarak “post-truth” sıfatını seçti. Kelimenin Türkçe karşılığı konusunda bazı kafa karışıklıkları yaşanmıyor değil.
Edebiyatta Mimarlık kitabı, derlenen eserler aracılığıyla iki disiplin arasındaki ilişkiyi araştırıyor. Nihan Hacıömeroğlu, kitabın yaklaşımını ve yapısını kaleme aldı.
Geçen ay, Eray’ın insan ve çevre ilişkisi için verdiği yurtdışı örneklerinden yolla çıkarak, İstanbul’da doğa ve öbür insanlarla bu ilişkileri nasıl sürdürdüğümüzü (veya sürdüremediğimizi) sorgulamak istedim. Ayrıcalığın ve seçkinliğin başkentine hoş geldiniz!
Barselona’da Gaudi’nin binalarını kendi bağlamları içerisinde gördüğümde mimarlık tarihi derslerinde yaşadığım şaşkınlık ve hayranlık yerini “olması gereken olmuş işte” hissine bırakmıştı.
Taksim Topçu Kışlası, Kabataş’taki Martı gibi projeler bir parça biliniyor ve tartışılıyor ama kamunun yaptırdığı binlerce diğer proje pek fazla bilinmiyor.
helloWorld.3 Bu, hesaplamalı tasarım ve dijital üretim ile ilgili her konuyu inceleyeceğimiz mütevazı aylık köşemizin ilk sayısı.